Biciklističke staze Zagreba

Biciklističke staze Zagreba

0


Ako volite razgledati znamenitosti grada vozeći se na biciklu, tada se, ovisno o Vašoj kondiciji i vremenu na raspolaganju, možete provozati različitim biciklističkim stazama grada Zagreba. Neke od biciklističkih ruta se nalaze u samom gradu, ali ih ima puno više na zanimljivim lokacijama u prirodi izvan grada.
U samom gradu se možete provozati i posjetiti neke od najljepših zagrebačkih gradskih lokacija, kao što su parkovi Tomislavov trg, Zrinjevac, centar grada, muzej Mimara, Hrvatsko narodno kazalište, Ribnjak i ostale gradske znamenitosti.
Odlične staze, za pun užitak u prirodi, su oko jezera Jarun i jezera Bundek, a na južnom dijelu savskog nasipa, u blizini Bundeka, uređena je šetnica koju podjednako koriste šetači i biciklisti.

Jedna od najljepših biciklističkih ruta, daleko od prometa, je svakako u parku Maksimir u kojem se nalaze različiti tipovi staza, od širokih makadama do uskih staza, te u parku Dotršćina koji se nalazi malo dalje od Maksimira. Ako više volite brdovit šumski biciklizam tada je svakako odlazak na Sljeme idealno rješenje. Na vrh se moze doći vozeći se cestom ili šumskim stazama. Staze su označene posebnim biciklističkim oznakama, a ima sveukupno osam kružnih staza i jedna transverzalna koja ih sve povezuje.
Ako ste odsjeli u hostelu Fancy, smještaj u našim sobama ili apartmanima omogućava Vam i korištenje naših bicikala za istraživanje okolice grada.

Share!