Park Zrinjevac – Zagreb

Park Zrinjevac – Zagreb

0


Neposredno iza zgrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) ulazite na jedno je od najromantičnijih zagrebačkih odredišta, a to je Trg Nikole Šubića Zrinskog ili, za građane Zagreba, park Zrinjevac, jedno od najstarijih šetališta grada Zagreba.
Zrinjevac je prepun zelenila i cvjeća – ukrašavaju ga aleje platana posađenih davne 1872. godine i jedno od omiljenih odredišta ljubitelja umjetnosti ili zaljubljenih.

Park uljepšavaju i dvije istovjetne fontane, meteorološki stub koji mjeri vlagu, pritisak i temperaturu zraka, te brojne biste hrvatskih povijesnih ličnosti. U samom središtu Zrinjevca smješten je predivan “Glazbeni paviljon” u kojem se redovno održavaju koncerti, a sam park Zrinjevac je često domačin za brojna događaja, manifestacije za djecu i odrasle te različitih festivala, a posebno je čaroban u blagdansko vrijeme.

Ako želite prisustvovati jednoj od manifestacija koje se održavaju na Zrinjevcu, ili ste jednostavno samo u kratkom posjetu gradu Zagrebu, tada smještaj možete potražiti u našem Hostelu Fancy jer se nalazi na povoljnom mjestu i lako dostupan za sve djelove grada. Osim dobrog položaja, naš hostel nudi i dobro opremljene uredne sobe po povoljnim cijenama.

Share!