Jezero Bundek Zagreb

Jezero Bundek Zagreb

0

Hrvatski HR English EN Deutsch DE Italiano IT


Jezero Bundek u Zagrebu, okruženo je grandioznim parkom, te je još jedna od predivnih zelenih oaza grada Zagreba koja omogućuje građanima boravak u prirodi, te različite vrste rekreacije i odmora uz šetnju, roštiljanje, sunčanje i ribolov.

Park je obnovljen 2006. godine i postaje Sportsko rekreacijski centar, a nalazi u sastavu Novog Zagreba uz rijeku Savu. Bundek ima Veliko i Malo jezero, te livade i šume oko jezera a po sadržajima koje pruža namjenjen svim uzrastima. Stariji mogu odmarati na klupama i uživati u cvrkutu ptica ili lagano šetati na jednoj od uređenih šetnica. Mladi imaju na raspolaganju staze za rolanje ili trčanje a za najmlade su uređena čak tri dječja igrališta. Jedno od njih prilagođeno je i djeci s invaliditetom.

Za kupanje je predviđeno samo Veliko jezero na kojem tokom ljetne sezone za sigurnost kupača brine spasilačka i liječnička služba. Prilaz jezeru za kupanje prilagođeno je i osobama s invaliditetom. Malo jezero ostavljeno je kao prirodno stanište mnogobrojnih biljnih i životinjskih vrsta.

Osim prostora za rekreaciju, odmor i igranje, Sportsko rekreacijski centar Bundek nudi i različita kulturna, zabavna i sportska događanja, a jednom godišnje na Bundeku se održava i popularni Bundekfest, gdje nekoliko dana neprekidno možete uživati u različitim koncertima i aktivnostima za djecu i odrasle.

Na prostoru parka postoje i dva ugostiteljska objekta, dva terena za odbojku i rukomet na pijesku, a na zapadnom dijelu sunčališta postavljena je pozornica na vodi s gledalištem za otprilike 2500 gledatelja.

Područje oko jezera uređeno je kao zabavno-rekreativni park s postavljenih 10 betonskih kompleta za roštilj s vrtnim klupama i stolovima te infrastruktura s pratećim sanitarnim čvorovima koji su na raspolaganju građanima. Oko jezera uređena je biciklističko – rolerska staza dužine 1650 m, pješačka staza, a kružno oko Velikog jezera uređena je i Staza zdravlja duljine 700 metara, a namijenjena je za hodanje, nordijsko hodanje i trčanje.

Tijekom cijele godine za sigurnost posjetitelja Bundeka brine se zaštitarska služba.

Kako doći do Jezera Bundek te sve ostale informacije vezane za događanja ili rekreaciju možete dobiti na recepciji našeg hostela Fancy.

Share!