Dvorac Medvedgrad – Zagreb

Dvorac Medvedgrad – Zagreb

0


Dvorac Medvedgrad je prekrasna srednjovjekovna utvrda sagrađena u 13. stoljeću, a ono što će Vas dočekati su zapravo njegovi impresivni ostaci, mistično srednjovjekovno okruženje te spektakularan pogled na Zagreb.

Jedna od atrakcija su i “Srednjovjekovni dani na Medvednici”. Ako želite doživjeti jedinstvenu avanturu dalekog srednjeg vijeka, sresti Crnu Kraljicu i njezinu dvorska svitu, te plemenite vitezove i luckaste dvorske lude, a na kraju prošetati pravim srednjovjekovnim sajmom, tada svakako dođite na Medvedgrad.

Zidine ovog uspavanog drevnog dvorca ožive svake godine, svakog zadnjeg vikenda u rujnu, a, osim gore navedenog sadržaja, posjetitelji mogu uživati i u viteškom turniru, u kojem mogu i sami sudjelovati, mogu iskovati vlastiti srebrnjak, probati jela i pića spravljena po srednjovjekovnim receptima, slušati srednjovjekovnu glazbu, pa čak i isprobati prave srednjovjekovne sprave za mučenje.

Ljeti, u mjesecu srpnju, ispod zidina dvorca održavaju se “Medvedgradske glazbene večeri” u kojima možete poslušati razne koncerte i usput, okruženi zvjezdanim nebom, uživati u predivnim pogledom na svjetla Zagreba.

Ako smo Vas zainteresirali sa ovom jedinstvenom ponudom Medvedgradskog događanja, tada svakako svoj boravak učinite udobnijim u smještaju našeg Hostela Fancy, koji osim predivnih soba i apartmana organizira i izlete u ovaj prekrasni Dvorac. Sve potrebne informacije možete dobiti na recepciji hostela.

Share!